fredag 25. april 2008

6 minutter trening, like effektivt som 60 minutter trening

StarShape personlig trening baserer seg på filosofien "korte tidseffektive økter". Hvor ofte ser du ikke "mannen i gata" gå rundt og fomle på treningssenteret nærmest uten mål og mening i over en time, eller løpe seg ihjel med det resultat at fremgangen uteblir? Det er ingen grunn til å trene lengre enn nødvendig, når du kan oppnå samme effekt på kortere tid.

Mangel på tid er ikke lengre noen unnskyldning for ikke ha tid til å trene. De som blir kunder hos StarShape, trener sjelden lengre enn 30-35 minutter med effektiv og smart trening - og oppnår svært god fremgang. Enten det gjelder vektreduksjon, styrke, kondisjon, helse eller generell fitness. Hvor ofte har du ikke hørt eller blitt opplært til å tro at du må trene minimum 20 minutter kondisjon for å få effekt? Her har jeg trukket frem en studie som beviser at dette ikke stemmer.

I en studie fra McMaster University 2006, sammenlignet de 8 personer som trente intervaller på sykkel med høy intensitet i 30 sekunder, etterfulgt av en 4 minutter hvile periode. De gjentok disse 30 sek. sprintene på sykkel 4-6 ganger. 3 ganger i uken i en periode over 2 uker. Her trente de totalt i ca 6 minutter på hver trening. En annen gruppe på 8 personer syklet med moderat intensitet i hele 90-120 minutter hver dag. Til tross for det høye treningsvolumet til den siste gruppen, var arbeidskapasiteten tilnærmet lik hos begge gruppene etter 2 uker med trening. Den utholdende arbeidskapasiteten til sprintgruppen forbedret seg fra 26 minutter til 51 minutter.

For de som har mangel på tid, eller som ikke orker å trene i lange perioder er intervalltrening veldig bra.

"Tren smart, lev bedre" - StarShape, personlig trening, korte effektive økter med fokus på progresjon og motivasjon. -Marius Heitmann

1 kommentar:

Unknown sa...

Tips: ta en titt på nyere forskning. EPOC er oppskrytt.