tirsdag 1. april 2008

Detox og helsebombe!

Virkelig søtsug og lyst på noe godt? Bytte ut søtsakene med en næringsrik "Dreamy Detox". En av de mest populære drinkene på juicebarer i England. Drinken styrker kroppen, renser systemet og leveren. Rene næringsstoffer som går rett inn i cellene i flytende form. Denne grønne juicen er enkel å lage, og nytes ferskpresset over noen kalde isbiter. 

Den smaker godt og friskt. Ingefæren gir juicen en spicy og frekk smak, samt at den er svært antiseptisk og hjelper kroppen til å skille ut giftstoffer. Spinaten er rik på klorofyll, og er også svært rensende. Spinaten er dessuten rik på antioksidanter. Den styrker immunforsvaret, slik at kroppen blir godt rustet til å ta seg av en infeksjon. Det er også studier som viser at spinat kan minske risikoen for både hjertesykdommer og slag, samt forebygge diverse former for mage- og hudkreft. Jernet i spinaten forhindrer anemi. Den er også rik på kalium som kan regulere høyt blodtrykk. I tillegg inneholder juicen selleri som kan rense blodet. Dessuten har selleri en vanndrivende effekt, kan redusere blodsukkernivået, forbedre høyt blodtrykk, samt er syrenøytraliserende for kroppen. I tillegg er juicen rik på vitamin A,B,C og mineralet magnesium. Snakk om helsebombe!

Bruk juicemaskinen og miks: 2 epler, litt sitron, en kvart agurk, en halv stilk selleri, litt ingefær, en håndfull fersk spinat. Ikke glem isbiter!

Enjoy!

7 kommentarer:

Anonym sa...

Det hørtes og såg veldig fristende ut :) Må få kjøpt meg sånn juice-maskin. Kjempebra blogg, mange gode tips du kommer med :)

Klem Marita

Anonym sa...

Hei! Har du noen formening om hvor mye man forbrenner på en spinningøkt med 165-170 i snittpuls? Om du trenger fler opplysninger, er jeg jente 23 og 63 kilo. Bruker pulsklokke, men tviler på at jeg på en time forbrenner 600 kcal slik som den sier.

Anonym sa...

Hei:) den må prøves ut! Likte bloggen din jeg...mye bra om trening og ja alt for mange jenter tror d hjelper å slutte å spise...for min del er målet hyppigere ,men mindre store måltider med god balanse mellom proteiner og karbohydrater, styrke kombinert med kondisjonstrening. Kan se du er opptatt av frisk luft...elsker d selv...ingenting er så bra trening som en effektiv langrennsøkt ute i d fri :)Gleder meg til å følge med på bloggen din!! marie g

Personlig trener Marius Heitmann sa...

Takk for hyggelig tilbakemelding Marita og Marie :)

Ang. Spinning og kaloriforbruk. Pulsklokken kan ikke eksakt regne ut kaloriforbruk, selv om du muligens har lagt inn både alder og din vekt. Det er mange andre faktorer som avgjør forbrenningen din. Ikke bli for opptatt av hvor mange kalorier du forbruker på økten. Trener du hyppig, ofte og har det gøy er du langt på vei, selv om det er 400 eller 650 kalorier du forbrenner :)

Anonym sa...

Hei Marius!
Jeg anbefaler en dært spicy kebabdressing for å jazze det hele opp et par hakk:-)
Bra blogg dette, interessant å lese om pros and cons rundt spinning, har blitt litt hekta på spinning i det siste!
Skal på trening snart, spinn & pump på 3T, suveren time på 75 minutter som gjør en ruset på endorfiner etterpå.
Vi snakkes vel når du kommer til Trondheim?
Mvh
Steinar

Personlig trener Marius Heitmann sa...

Ja kebabdressingen og løkringene sparer vi til helgene. Ha en bra økt. Hils bekjente fra meg :)

Anonym sa...

Har du noen tips om hvilken mat som øker forbrenningen? :) Og hvordan jeg skal trene for å få rettere mage på sidene, hvis du skjønner. Sånn den ikke svinger ut så mye før hoftene :)

Ellers, superduper blogg!