fredag 11. april 2008

Intervalltrening med høy intensitet

Dagens StarShapetips: HIIT (High intensity training)

Sommeren nærmer seg med stormskritt. På klienter som skal raskt i form benytter jeg meg ofte av ulike intervaller, avhengig av fysisk form, kostholdsprogram og mål. Dette fordi det er tidseffektivt og fungerer veldig bra, Nå kan du også komme kjapt i form. Hvorfor ikke legge av 20 min 3 dager i uken hvor du trener intervalltrening etter følgende parametre: 8 sek så raskt du klarer, etterfulgt av en rolig periode på 12 sekunder. Forsøk å gjenta dette i 20 minutter. Utfør dette på ergometersykkel, på romaskin, eller løp ute. Gjerne rett etter styrketreningen. Jeg anbefaler ikke mølle på slike korte intervaller med så høy hastighet. Det blir for upraktisk, samtidig som hastigheten er faretruende høy. På mølle bruker vi heller intervaller med lengre drag. Klarer du ikke 20 minutter sier du? Fortvil ikke! Start med 5 minutter og jobb deg gradvis oppover til 20 minutter for hver trening.

En Australsk studie på intervalltrening, hevder at du kan oppnå inntil 6 ganger bedre fettforbrenning ved å trene etter 8 sek på, 12 sek av intervaller i forhold til langkjøringstrening på 40 minutter (kondisjonstrening med lavere intensitet ca 60-70% av makspuls). Forsøkspersonene i denne studien gjorde ingen forandringer i kostholdet - alikevel fikk de disse fenomenale resultatene. Du vil oppnå enda bedre fremgang dersom du i tillegg kombinerer denne treningen med StarShape kost og treningsprogram.

Nå vet du iallefall hva du skal gjøre i helgen ;)

God Helg!
-"Shape your body for better living"


9 kommentarer:

Anonym sa...

Hei! Er mild kesam med litt fun light saft en sunn måltidserstatter? med tanke på å gå ned i vekt..

Personlig trener Marius Heitmann sa...

Det er et helt ok mellommåltid. Du får i deg protein og kalsium. Begge deler er bra for å forbedre forholdet mellom muskler og fett. Dersom du bare spiser slike måltidserstattere blir det for ensidig, og dermed ikke sunt. Du risikerer få mangel på viktige vitaminer og mineraler. Sørg for å få i deg nok grønnsaker og litt frukt i løpet av dagen også. Selv om du skal ned i vekt, skal du ha en sunn kropp også.

Anonym sa...

Takk for svar. Spiser selvfølgelig ikke bare kesam og fun light. Elsker frukt og grønnsaker og spiser havregryn til frokost. Er ikke noe fanatiker, men noen ganger er det vanskelig å vite hva som er sunt og ikke fordi det er så forskjellige meninger om ting.. men pleier å spise en kesam om dagen, deler den opp til to måltider - er det ok?

Takker også for en super blogg med bra trenings- og kostholdstips! Din leses daglig;)

Personlig trener Marius Heitmann sa...

Ja helt i orden å dele den opp i to, du kan også bruke cottagecheese. Ha en fin søndag.

Anonym sa...

Takk for tipset - skal teste det:)
Ha en fin søndag du også:)

Anonym sa...

Hei Marius!Idag testet jeg intervall treninga med 8/12 sekunder.Prøvde med ellipsemaskin og tenkte høre hva du tror om det...?Pga ryggproblemer bør jeg helst ikke sykle eller gjøre framoverbøyde øvelser(som roing).
Jeg syns det gikk fint...Hadde på motstand 8(dette er vel forskjellig fra maskin til maskin hva det vil si, men dette er en fra Precor på Sats), var oppe rundt 170 spm på den raske delen og nede ved 130 på den rolige delen.Ble bare 15min første gang idag, men det går nok greit med 20 snart!Hadde vært flott å høre hva du mener om dette:)

Personlig trener Marius Heitmann sa...

Hei frk blå: Helt i orden å bruke ellipsemaskin. jobb deg opp til 20 minutter etterhvert som kondisjonen og formen blir bedre. Husk å gjøre dette etter styrketreningen, eller på en egen dag. Ikke før en styrketrening.

Anonym sa...

Heisann! Jeg har romaskin hjemme, så skal definitivt prøve det tipset! Syns du har en veldig fin blogg med mye nyttig info. Og så er det kjekt å vite at du vet hva du snakker om, sånn at man kan stole på innholdet! Godt jobbet. Hilsen Cecilie

Personlig trener Marius Heitmann sa...

Takk for det Cecile. Stå på!